Voedselbank Appingedam-Delfzijl verhuist naar De Ark in Delfzijl

24 May 2018

Protestantse Gemeente Delfzijl gaat de Ark, aan de Waddenweg, verhuren aan de Voedselbank.

De Voedselbank en de gemeente Delfzijl zijn sinds 2017 in gesprek  over een betere huisvesting. Bestuurslid van de Voedselbank Piet Mollema: „De Voedselbank heeft goede gesprekken gehad met de gemeente Delfzijl over de wensen voor de huisvesting. We zijn erg blij met deze kans, deze nieuwe locatie kan ons veel mogelijkheden bieden.”

De gemeente onderzocht diverse huisvestingsmogelijkheden voor de Voedselbank tot het aanbod van De Ark kwam. Wethouder Meindert Joostens: „Dit aanbod kwam op een goed moment en is een unieke kans.”

Ook voor de Protestantse Gemeente Delfzijl is dit een mooie oplossing. Voorzitter Tjerk de Vries: „Met dit voornemen kan De Ark bijdragen aan een belangrijke maatschappelijke bestemming van de locatie in de gemeente en in het bijzonder in Delfzijl Noord.”

Dit gebouw biedt de mogelijkheid voor duurzaam onderdak voor de activiteiten van de vrijwilligers van de Voedselbank. De Voedselbank wordt gerund door 30 vrijwilligers en levert aan 140 huishoudens wekelijks een voedselpakket.

Meer nieuws
Voedselbank Appingedam-Delfzijl verhuist naar De Ark in Delfzijl